Miksi välttää kaupan hiusvärejä

Kaikkihan me sen tiedämme: Kun käyt läpi suurta elämänmuutosta ja haluat tehdä siirtymästä näkyvän, alat miettimään kahta vaihtoehtoa:

  1. Leikkaan hiukseni, nyt!
  2. Värjään hiukseni täysin uudella värillä, nyt!

Luotamme siihen, ettet ala taiteilemaan keittiösaksilla itsellesi terävää polkkatukkaa, joten miksi nappaisit lähikauppasi hyllyltä hiusväripaketin?

Markkinoilla on paljon hiusten kotikäsittelyitä, jotka säästävät lompakkoasi ja tarjoavat kampaamoveroisen lopputuloksen. Puhumme niistäkin myöhemmin, mutta kotihiusvärit eivät niihin kuulu.

 

 

Mikä kotiväreissä on niin ongelmallista?

Kampaajasi ei halua vierottaa sinua kotiväreistä vain veloittaakseen samoista hoidoista omassa penkissään. Kotihiusvärit ovat vain täysin eri asia, kuin ammattilaisille tarkoitetut työkalut.

Eikä pahalla, mutta jos et ole koulutettu kampaaja, et osaa arvioida oikeaa tulosta paketin mallikuvan rinnalle.

Jos olet käynyt värjäämässä hiuksesi kampaajalla, saatat muistaa mitä prosessiin kuului. Ehkä näytit ensin pari mallikuvaa stylistillesi ja hän vertasi niiden realistisuutta oman hiuksesi väriin, kuntoon ja tyyppiin. Avainkohta on se, kun kampaajasi poistuu takahuoneeseen ja jättää sinut penkkiin odottamaan.

Takahuoneessa kampaajasi ei vain nappaa hyllystä valmisväriä ja kaada sitä astiaan. Sen sijaan, hän tekee juuri sinun hiuksellesi sopivan seoksen 2-5 eri tuubista. Saatu väriaine ottaa huomioon lähtötilanteen ja lopputoiveen välin sekä tukkasi kestävän kemikaalien vahvuuden.

Jos referenssikuvassasi oli esimerkiksi planinan vaalea tukka, on prosessi ja käytettävä väriseos hyvin erilainen riippuen lähtötilanteestasi. Maantienvaalea ja tumma tukka vaalenevat ja värjäytyvät eri tavoin.

Kaupan suoravärit ovat "one-size" -ratkaisuja, joten ne eivät ota huomioon lähtötilannettasi pyrkiessä kohti kuvan lopputulosta. Lopputulos on syvyydeltään myös "yksiulotteinen", sillä hiukset värjäytyvät ilman vivahteita, ellei alla ole selkeästi erottuvia raitoja.

Kotiväreissä vaikuttavat aineet on usein pyritty hankkimaan halvalla, mikä selittää myös myyntihintaa. Vilkaise seuraavan kerran sisällysluettelosta sisältääkö aine ammoniakkia, fenyleenidiamiinia, nitraattiväriaineita ja hennaa. Hiusten lisäksi varovainen kannattaa olla ihon allergisten reaktioiden kanssa.

Pakettiväriaineet ovat myös "progressiivisia", eli pigmentti kasautuu. Joka värjäyskerralla aiemmin värjätyt latvat keräävät siis enemmän väriä, kuin vaaleampi juurikasvu.

Kampaamoväreissä tätä efektiä ei synny, sillä käytetyt aineet eivät sisällä kemikaaleja, jotka sitoutuvat hiuksen keratiiniin.

Monille meistä pääsyy kotivärien käytötön on kuitenkin hinta. On totta, että kaupan väri maksaa murto-osan kampaamovärjäyksestä. Mitä kuitenkaan tapahtuisikaan, jos hiuksesi muuttuisivat vihreiksi tai oransseiksi kotivärjäyksen seurauksena... Eikä coolilla tavalla.

Kampaamossa värikorjaus vastaavanlaiselle katastrofille maksaa paljon enemmän, kuin alkuperäinen värjäys olisi maksanut. Haastavaa korjauksessa on, että peruutusaskeleet tulee ottaa vahingoittamatta hiusta entisestään. Kampaamovärjäys tehdään usein myös juurikasvun kannalta luonnollisemmin, joten et joudu toistamaan käsittelyä joka kuukausi.

 

 

Mitä käsittelyjä kotona voi sitten tehdä?

Vaikka kotivärjäyksessä on riskinsä, on monia käsittelyitä, joita varten voi skipata hoitolakäynnin.

Hiusmaskit ovat loistavia kosteuttajia. Pörröisyyden vähentämiseen ionisoiva kuivaaja voi olla hyvä valinta. Hallitun hiusvärin päivityksen voi tehdä kotisävytteillä, kuten Four Reasons sävytteillä tai IGK’s Mixed Feelings pisaroilla. 

Meidän lempi kotihoitotuotteemme?

Ei liene yllätys, että se on oma Owow Smoothing käsittelymme. Olemme tietenkin subjektiivisia, mutta vegaanisella keratiinikäsittelyllämme saavutat oikeat kampaamotulokset myrkyttömällä aineella. 

Eli, jos haluat elämänmuutostasi tukevan hiusmullistuksen, marssi kampaamoon. Mutta jos tyydyt vain silkkisiin ja pehmeisiin hiuksiin, matkasi alkaa täältä.