TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Onko kuivashampoo maineensa veroinen?

Hiustenpesun aikataulu on monelle pyhitetty. Pesujen välillä kuivashampoo on houkutteleva vaihtoehto lookin kohentamiseen. Kuivashampoiden kehittäjät antoivat todellakin uuden merkityksen ja mahdollisuuden "woke up like this" -asenteelle.

Mutta, onko kuivashampoo todella hyväksi tukallesi?

 

Totta vai tarua: Kuivashampoo on shampoota

Tarua.

Kuivashampoo luo illuusion puhtaista hiuksista, muttei oikeasti puhdista niitä. Puuterimainen rakenne imee hiuspohjan rasvaa itseensä, mutta ei pilko ja siten poista sitä.

Shampoosta kokonaan luopuminen onkin eri harrastus, vaikka toivoisikin kuivashampoon helppoutta joka pesulta. Kuivashampoo kannattaa siis sijoittaa aikataulun puoliväliin pidentämään hiustenpesujen väliä.

 

Totta vai tarua: Kuivashampoo saa hiuksia irtoamaan

Totta, mutta siihen on paljon muitakin syitä.

Kuivashampoiden — erityisesti talkkia sisältävien — hankaluus on, että ne saavat yksittäiset hiukset jäämään kiinni toisiinsa. Hiuksia harjatessa saattaa siis vetää irti jo irronneen hiuksen lisäksi myös siinä kiinni olevan kasvuvaiheen hiuksen.

Kuivashampoo saattaa myös yleisesti heikentää ja ohentaa hiuskuituja. Dermatologit kuitenkin kertovat, että siihen johtaa vain pitkäaikainen ja jatkuva käyttö, eikä satunnainen ja toissijainen turvautuminen. 

Jos kuivashampoota käyttää hiustenpesun sijaan jatkuvasti, alkaa hiuspohjaan kertyä vanhaa likaa. Mitä enemmän puuteriin imeytettyä rasvaa on, sitä enemmän hiustupet joutuvat kantamaan painoa, mikä voi johtaa ylimääräiseen hiusten irtoamiseen.

 

 

Totta vai tarua: Kuivashampoota ei voi käyttää kihariin hiuksiin

Tarua.

Kuivashampoo voi itseasiassa jopa helpottaa kiharien hallintaa lisäämällä suojakerroksen hiuksen pintaan, mikä lukitsee kosteuden hiuksen sisään. Karhealle tukalle ei kuitenkaan suositella kuivashampoon käyttöä hiustyveen edellä mainitusta liimautuvuus-syystä. Muista siis valita hiustyypillesi tarkoitettu tuote!

 

Totta vai tarua: Kuivashampoota ei ole tarkoitettu tummille hiuksille

Totta ja tarua.

Tämä riippuu täysin valitusta tuotteesta. Halvemmat kuivashampoot ovat valkoisia käytettyjen ainesosien takia ja ne pitää huolella hieroa hiuspohjaan, jotta väri haalenee. Vaalea jauhe voi jättää tummat hiukset tuhkaisen tai harmaan värisiksi.

Nykyään onneksi löytyy myös tummille hiuksille tarkoitettuja kuivashampoita, ja kalliimmat versiot ovat myös soveltuvia yleensä kaikille hiusväreille. Rehellisesti, tummaveriköt voivat joutua investoimaan kuivashampooseen enemmän kuin blondit.

 

 

Totta vai tarua: En tarvitse kuivashampoota, jos hiuksillani on keratiinikäsittely

Totta.

No, ainakaan et enää tiedosta tarvitsevasi kuivashampoota, kun hiuksesi on hoidettu keratiinilla. 

Silotustuotteet on suunnniteltu ravitsemaan hiuksia, poistamaan kuivuutta ja vähentämään pörröisyyttä. Kun kosteus lukitaan hiukseen sisään ja pinta on sileä, säilyy ilmavuus hiuksissa pidempään.

Kuten kaikkea kivaa elämässä, tulee kuivashampootakin käyttää sopivasti, eikä ylimäärin. Älä siis jää jokapäiväisyyden koukkuun, mutta varaa omille hiuksillesi sopiva tuote hätätilanteita ja laiskoja päiviä varten.

FUN FACT: Silotuskäsitellyt hiukset kuivavat puolta nopeammin kuin käsittelemättömät hiukset. Joten tilaa silotuskäsittelymme, hanki upeat hiukset, säästä aikaa ja rahaa: