TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Pitkien ja kerrostettujen hiusten 2021 trendit

Oletko kyllästynyt vanhaan lookkiisi, joka on ollut entisellään jo vuosia? Silmiä hivelevät hiukset eivät synny vahingossa, vaan vaatii oikean leikkauksen - erityisesti pitkille hiuksille.

Kerrostaminen voi olla etsimäsi ratkaisu! Jos et ole kuitenkaan aiemmin uskaltanut kokeilla, voi nyt olla juuri oikea kesä sitä varten.

Tutustu tuoreimpiin trendeihin ennen seuraavaa kampaamokäyntiäsi, sillä sinä ansaitset upeat hiukset.

 

Miksi harkitsisit kerrostamista?

Pitkät kerrostetut hiustyylit ovat upeita, mutta jokaista meistä ei ole siunattu pitkillä hiuksilla.

Ensinnäkin, kasvattaminen ei onnistu ihan jokaiselta. Joskus se johtuu geeneistä, mutta myös hiuksen hauraus haittaa sen kasvua.

Toisekseen, pitkät hiukset voivat olla ikävän raskaat ja vaikka ne olisivat kuinka upeat, niistä voi tulla taakka. Kerroksilla saat lisättyä tyyliin keveyttä.

On myös muita syitä harkita kerrostettua leikkausta. 

Kerrokset tuovat hiuksiin ilmavuutta ja tekstuuria. Ne myös lisäävät volyymia saaden hiukset näyttämään entistä paksummilta. Kerrokset elävöittävät ja tuovat mielenkintoa muuten vanhaankin hiustyyliisi. 

 

 

 

Kerrostamisen salainen aineosa

Hyvä kampaaja ymmärtää, että kerrostaminen ei tarkoita harvaa hakkelusta, vaan se tulee tehdä hienovaraisesti: Pitkät, pehmeät hiusten takaosassa ja kevyemmät kerrokset edessä. Pyydä kampaaja jättämään otsatukka pitkäksi, niin voit kääntää sen sivulle tai jättää suoraksi. 

Ota myös oma tyylisi huomioon. Jos huoliteltu ja sliipattu tyyli on sinulle ominaisempi, pitkät toisiinsa sekoittuvat kerrokset ovat sitä lähempänä. Räväkämpään tyyliin sopivat lyhyemmät kerrokset, kuin rokkareilla.

Vaikka kampaajallasi on suuri rooli halutun tyylin toteuttamisessa, on sinun tehtäväsi demonstroida haluttu suunta!

Etsi Pinterestistä ja Instagramista kuvia tykkäämistäsi tyyleistä ja ota ne mukaasi kampaajalle. Ilman tarkkaa visiotakin voitte yhdessä miettiä ja vertailla mitkä ominaisuudet voisivat sopia juuri sinulle.

 

Otsatukan ja pitkien kerrosten kysyntä kasvaa

Laineikkaat, suorat, villit tai huolitellut — voit tyylistä riippumatta rokata otsatukan ja kerrostetun mallin, joille riittääkin tänä vuonna kysyntää. Eikä ihme, sillä mikä muu kuin otsatukka luo niin leikkisän mutta kiehtovan ilmeen?

Jos et ole aiemmin kokeillut otsatukkaa, ei sinun tarvitse heti hypätä syvimpään päätyyn. Pitkät ja ilmavat kerrokset etuhiuksissa mahdollistavat helpon testaamisen ennen 100% sitoutumista.

Jos olet kuitenkin malttamaton, kokeile taas muotiin tulevaa sivuotsatukkaa! Oikean muotoisilla kasvoilla ja rohkeudella myös perinteinen mutta rikottu tasaotsatukka toimii upeasti.

Valikoidusta tyylistä riippumatta rento otsatukka ja pitkät kerrokset ovat upean tyylin lisäksi helppohoitoisia, sillä hyvin leikattu muoto kestää pitkään.

 

 

Kerrostaminen sopii myös kiharille

Kiharatukkaisilla voi tyypillisesti olla viha-rakkaussuhde hiuksiinsa. Kiharat ovatkin monien kadehtimat, mutta pörröisyys, haituvat ja karheus vaativat työnsä.

Totuus kuitenkin on, että kiharatkin näyttävät parhailta pitkinä ja kerrostettuina. Pituus ei kuitenkaan tarkoita vain absoluuttista mittaa, vaan pitkää kerrostusväliä, jossa ekstra volyymi ja muoto korostuvat poistaen laatikkomaisuutta.

Kiharten hiusten kerrokset alkavat leuan tasolta, jolloin kiehkurat saavat tarvitsemansa tuen näyttääkseen täyteläisiltä. Liian lyhyillä kerroksilla hius voi kasaantua hankalaksi pehkoksi.

Osa kampaajista kerrostaa kiharat hiukset kuivina, osa leikkaa niiden ollessa kosteat, jolloin niiden luonnollisen mallin voi hahmottaa helpommin. Kummin vain, mieti tarkkaan josko tämä voisi olla vuosi, kun kokeilet kihariinkin kerrostamista!

 

Kerrosten hellä hoivaaminen

Vaikka kerrostettujen hiusten hoitaminen ei vaadi paljoa työtä, se ei tarkoita että ne voidaan jättää täysin huomiotta. Pieni huomioiminen pitää mallin pidempään tyylikkäänä ja kutrit upeina.

Aloita hiustyypillesi sopivalla shampoolla ja hoitoaineella. Sulfaatit ovat haitaksi jokaiselle hiustyypille, joten niitä välttämällä on hyvä aloittaa.

Älä myöskään pelkää fööniä, mutta muista lämpösuoja ja tyveen panostaminen esimerkiksi kuivaamalla se pää alaspäin. Kiharilla tai ilman, myös silotushoito pitää tukkasi kurissa.