Näin rokkaat aurinkotukan ilman vaalennusaineita

Ovatko hiuksesi jo valmiit kesään? Emmekä nyt puhu asusteista, aurinkosuojasta tai pörröisyyden estämisestä kuumana ja kosteana päivänä, vaan kesäisen blondista tukasta! Ilman vaalennusaineita tietenkin.

Kesässä on sitä jotain mikä saa suurimman osan meistä haluamaan blondit, blondimmat ja blondeimmat hiukset. Luonnollisen näköisen kesätukan voit hankkia myös ilman kallista kampaamoreissua.

Tässä muutama kotiniksi hyvien hiustuotteiden kaveriksi, jotta ehdit vielä hankkia upeat aurinkoraidat pienellä vaivalla. Saatat onnistua huijaamaan jopa kampaajaasi...

 

Sitruunat eivät kuulu vain kesäisiin drinkkeihin

Kun elämä antaa sitruunoita, miten se menikään... Puristat ne tukkaasi ja hankit aurinkoraidat! Pieni tilkka sitruunamehua voi tosiaan vaalentaa hiuksiasi, mutta muista muutama kohta:

  • Sitruunamehu voi toimia luonnollisena vaalentajana vain valmiiksi vaaleahkoihin ja sileisiin hiuksiin.
  • Luonnollinen vaalea hius vaalenee helposti entisestään, ruskeasta voi erottua muuta vaaleampia raitoja.
  • Punainen hius voi muuttua hauskaksi strawberry-blondeksi eli vaaleanpunaisehkoksi sävyksi.
  • Punaiset ja oranssit pohjavärit tummassa tukassa eivät muutu vaaleaksi.

Vaalentava ominaisuus johtuu sitruunan vahvasta happamuudesta, mikä voi myös vahingoittaa hiusta liian isolla annostuksella. Koosta resepti sitruunamehusta ja hoitoaineesta suojataksesi suortuviasi samanaikaisesti. Hiusnaamio tai kookosöljy huolehtii hapon tasapainottamisesta ja hiusten tarvittavasta kosteutuksesta.

 

Aurinkoiset hiukset bruneteille

Sitruunamehu tai suurin osa DIY-vaalentajista ei toimi tumman ruskealle tai mustalle tukalle, joita kadehditaan talvisin. Niiden sijaan voit kokeilla mineraaleja poistavaa shampoota. Se ei luonnollisesti muuta hiuksiasi blondiksi, mutta voi tehdä tummasta tukasta pehmeämmän ja vaaleamman oloisen kokonaisuudessaan. Tärkeää on löytää shampoo, joka poistaa ylimääräiset jäämät hankaamatta kuitenkaan pois luonnollisia öljyjä.

Voit käydä hiustuotteita ja niiden pikkupränttejä kaupassa läpi tuntien ajan. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä oman mineraaleja puhdistavan shampoosi! Tarvitset siihen vain ¼ dl lempishampootasi ja ¼ dl omenasiiderietikkaa.

Sekoita, pese, huuhtele ja levitä hoitoaine. Saat puhtaammat, pehmeämmät ja vaaleammat hiukset minuuteissa.

 

 

Kuppi kamomillaa

Se kuuluisa kamomillatee helpottaa sekä flunssaa että vatsaa, mutta toimii myös loistavana ja luonnollisena hiusten vaalentajana. Kamomilla sisältää kversetiiniä, joka on antioksidantti ja vaalentaa hiusta.

Liuta teepussi pienessä määrässä vettä tavanomaiseen tapaan ja anna veden jäähtyä sillä välin kun peset hiuksesi. Huuhtele hiukset lopuksi kamomillateellä, jätä se tukkaan ja anna hiusten kuivua. Voit kuivattaa tukan myös auringossa, jolloin saavutat entistä paremmat tulokset.

Voit tehdä teestä myös hiusmaskin:

Lisää samaan vahvaan kamomillaveteen maustamatonta jugurttia. Levitä saatu seos kuiviin ja kosteisiin hiuksiisi ja anna vaikuttaa 30-60 minuuttia. Tadaa, kohti kosteutettuja ja kesäisiä hiuksia.

 

Se pieni purkki ylähyllyllä

Jos tykkäät leipoa, kaapissasi odottelee varmasti valmiina purkki ruokasoodaa. Jotkut käyttävät ruokasoodaa hampaiden valkaisuun, mutta se toimii myös hiusten vaalentamiseen.

Tarvitset tähän niksiin vain lämmintä vettä, johon sekoitat ruokasoodan. Tee seoksesta melko paksua ja levitä se hiuksiisi vartiksi, jonka jälkeen voit pestä tukan. Pitkillä ja paksuilla hiuksilla voit tarvita enemmän soodaa, yksi purkki kuitenkin riittää varmasti.

Apua mereltä päin

Jos olet ihmetellyt mistä juontaa "merenneitohiukset" inspiraatiokuvien hakusanana, tietenkin niistä kiharista ja raidoitetuista hiuksista. Meressä ei kuitenkaan tarvitse elää saman lookin saavuttamiseksi.

Meren suola voi todella vaalentaa hiuksiasi, erityisesti aurinkoisena päivänä. Jos uiminen ei houkuta, voit kuitenkin tehdä oman suolavetesi tätä niksiä varten.

Liuota ruokalusikallinen merisuolaa puoleentoista desiin lämmintä vettä. Suihkuta se hiuksiisi tasaisesti tai valikoiden ja hengaile auringossa puolisen tuntia. Huuhtele ainakin enimmät liuoksesta sitten pois ja nauti biitsitukasta!