TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Mitä on vegaaninen keratiini?

Miksi ylipäätään käytämme keratiinia?

Keratiini on proteiinia, jota on hiuksissa, ihossa, kynsissä, rauhasissa ja sisäelimissämme. Kuulostaapa ihanalta, eikö? Suojaavana proteiinia keratiini estää soluja repeämästä ja rikkoutumasta, mikä selittää myös kynsien kovuuden esimerkiksi ihoon verrattuna.

Koska hiukset sisältävät paljon keratiinia, ihmiset keksivät että lisäämällä sitä entisestään voitaisiin hiusten katkeilua ja huonokuntoisuutta estää. Keratiinikäsittelyt jättävät hiuksen pintaan suojaavan kerroksen ja korvaavat itse tuotettua keratiinia, joka kuluu kemikaalien ja lämpökäsittelyjen myötä.

Keratiinilla hoitaminen johtaa sileämpään ja helpommin käsiteltävään tukkaan. Mutta mistä keratiini on lähtöisin?

Meidän lisäksemme muutkin eläimet tuottavat keratiinia höyhenissään, sarvissaan ja villassaan. Koska keratiinia ei kerätä toisista ihmisistäkään, ovat suurin osa lähteistä eläinperäisiä. Tiedetään, ällöttävää.

Joten, jos emme halua hiuksiimme ja käyttöömme eläinten osista kerättyä keratiinia, olemmeko tuomittuja huonokuntoisiin hiuksiin?

 

Mitä on vegaaninen keratiini?

Kuluttajien halutessa eläimiä hyväksikäyttämättömiä tuotteita, ovat monet yritykset työskennelleet kovasti löytääkseen vegaaniset ratkaisut lempituotteille. Yksi hiusalan innovaatioista syntyi tarpeesta keratiinin synteettiselle korvikkeelle.

Mikään kasvi ei pysty luonnollisesti tuottamaan keratiinia, joten vegaaninen keratiini ei ole sen suora korvike. Sen sijaan viljasta voidaan erottaa aminohappoja, jotka tuottavat synteesissä hydrolysoitua proteiinia. Tämä kasviperäinen proteiini korvaa eläinperäisen keratiinin.

Kun kehitimme silotushoitoamme, tiesimme pysyvämme kaukana eläinperäisestä keratiinista. Sille tuli löytää korvike, joka:

  • Ei vaadi tai vapauta formaldehydiä käsittelyn aikana
  • Mahdollistaa aineen kuluttajahintaisen myynnin
  • Takaa tuotteen vegaanisuuden eikä vaadi eläinkokeita
  • Mahdollistaa keratiinikäsittelyn järkevällä vaikutusajalla
  • Saa aikaan pörröttömät, sileät ja kiiltävät hiukset
  • Toimii yhtä hyvin kuin alkuperäinen eläimistä kerättävä keratiini

Vaihtoehtoisten proteiininlähteiden, kuten kvinoan, vuohenpuksion, riisin, silkin, soijan, maidon ja viljan, tutkimisen jälkeen päädyimme hydrolysoidun vehnäproteiinin olevan vegaanisen keratiinimme päätähti.

 

 

 

Mitä on hydrolysoitu vehnäproteiini?

Hydrolysoitu vehnäproteiini on puuteria, joka on erotettu vehnästä sen hydrolyysiprosessissa. Prosessin aikana vehnän gluteiini reagoi lisätyn veden ja hapon kanssa, mikä synnyttää pieniä proteiineja, jotka mahtuvat rikkinäisten hiussuomujen väliin.

Tämä synteettinen proteiini toimii kuin hiusten luonnollinen keratiini lisäten volyymia, suojaten niiden tekstuuria ja ehkäisten rikkoutumista. Lopputulos? Hiuksesi tuntuvat ja näyttävät pehmeiltä, kuin perinteisen eläinperäisen keratiinikäsittelyn tuloksena.

Hydrolysoitu vehnäproteiini on turvallista kaikille hiustyypeille. Kokeile ihmeessä hiilarien vähentämistä ruokavaliosta, mutta muista lisätä niitä kauneusrutiineihisi!

Käyttäessäsi meidän silotushoitoamme tai muita keratiinikäsittelyjä, ei sinun tarvitse lisätä enempää proteiinipohjaisia tuotteita. Liika proteiini, eläinperäinen tai synteettinen, voi myös tehdä hiuksistasi hauraat taipumiselle, kuten kynnet. Kuten kaikkia elämän ihania asioita, myös proteiinia kannattaa säännöstellä.

 

Miksi vegaaninen keratiini on parempaa kuin alkuperäinen?

Ensialkuun, koska vegaanista keratiinia ei kerätä eläimistä. Vegaaniset tuotteet tuotetaan terveellä etiikalla, eikä niiden alkuperää tarvitse kyseenalaistaa samalla tavalla kuin sateenvarjotermi "keratiinin" kohdalla.

Eläimellisen ja ympäristöllisen eettisyyten lisäksi vegaanisen keratiinin vaikutus kestää yhtä kauan kuin normaalin, mutta se ei aiheuta liiallista annostelua, kuten edellä mainittiin. Synteettiset proteiinit toimivatkin samanlailla elleivät paremmin, kun tavoitteena ovat sileältä tuntuvat ja näyttävät hiukset.

Vegaaniset keratiinihoidot ovat siten turvallisia ja suotavia kaikille hiuksille ja käyttäjille.

 

Voinko itse edistää luonnollista keratiinin tuotantoani?

Tässä vaiheessa saatat miettiä voisitko tuotteiden sijaan boostata oman elimistöstösi keratiinin tuotantoa. Kosmetiikan lisäksi keratiinia voi hankkia syömällä sitä pillerimuodossa. Sen haasteita voivat kuitenkin olla eläinperäisyys sekä yliannostus, mikä voi johtaa esimerkiksi hyperkeratoosiin tai valkuaisvirtsaisuuteen.

Lisäaineiden sijaan keratiinia kannattaa ehkä siis pyrkiä lisäämään ruokavaliomuutoksilla. Proteiinitankkauksella voi olla hyötyjä laihdutuksen ja lihaskasvun suhteen, mutta etenkin proteiinipitoiset luontaistuotteet saattavat edistää keratiinituotantoa ilman proteiiniövereitä.

Luonnollisen keratiinituotannon kannalta parhaita tuotteita ovat vähärasvaiset lihat, pavut, kananmunat, pähkinät ja hamppu. Ne sisältävät proteiinien lisäksi hurjaasti biotiinia ja takaa sikäli keratiinia varten tarvittavien aminohappojen saannin.

 

Owow Smoothing -käsittely

Hydrolysoitu vehnäproteiini -pohjainen silotushoitomme mahdollistaa kampaamoiden alkuperäisen keratiinikäsittelyn kuluttajahintaan, turvallisesti ja vegaanisesti. 

Voit saavuttaa silkin pehmeät hiukset ilman formaldehydiä tai sulfaatteja. Mutta älä ota meidän sanaamme, vaan tsekkaa käyttäjiemme lähettämät ennen-jälkeen kuvat sekä palautteet. Ja jep, niiden takana on täysin vegaaninen keratiini.