Mitä "hiusväriä suojaava tuote" oikein tarkoittaa?

Suuret elämänmuutokset tarkoittavat suuria hiustyylin muutoksia. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun postaat uuden selfien otsikolla "new hair, who dis?" ja teet suunnanmuutoksesta virallista. Oli värin vaihtaminen sitten ensimmäisesi tai viideskymmenes, tulee kampaajasi muistuttamaan sinua väriä ylläpitävien tuotteiden käytöstä. 

Mutta oikeasti, kuinka moni meistä jaksaa lukea shampoo- ja hoitoainepullojen pikkupränttejä varmistuakseen yhteensopivuudesta? Ja jos haluammekin tietää, mutta pullo ei sitä kerro, löydämme itsemme internetin syöväreistä etsimästä epävarmaa takuuta toiveelle.

Joten, kuinka tärkeää hiusväriä suojaavien tuotteiden valinta oikeasti on?

 

Mitä "hiusväriä suojaava" tosiaan tarkoittaa?

Vaikka etiketti ei nimenomaisesti kertoisi tuotteen olevan turvallinen hiusvärille, ei se tarkoita, että tuote aiheuttaa värille haittaakaan.

Lyhyesti, hiusvärille turvallinen tuote on tukallesi hellävarainen eikä sisällä vahvoja kemikaaleja. Tietyt aineet ovat avainasemassa hiusvärin kulumisen suhteen, joten niitä kannattaa välttää.

Vaikka kaikki keinotekoiset värit haalistuvat ajan kuluessa, voivat oikeat tuotteet auttaa pidentämään kampaamokäyntiväliä huomattavasti.

Hiuksia värjätessä väriaineet lukittautuvat hiussuomuihin. Monia muita aineita, kuten shampoota, käyttäessä hius taas avautuu ja osa värimolekyyleistä pääsee karkuun, jolloin väri haalenee.

Hiusväriä suojaavat tuotteet estävät hiusta avautumasta ja huokoistumasta liikaa, jolloin värimolekyylit eivät pääse häviämään.

 

 

Mitä ainesosia tulisi siis välttää?

Sanotaan se yhteen ääneen: Pysy erossa sulfaateista. Vaikka et värjäisi hiuksiasi, eivät sulfaatit tee tukallesi hyvää.

Sulfaatit ovat erittäin vahvoja puhdistavia aineita, jotka poistavat rasvaa tehokkaasti. Samasta syystä myös hiusväri haalistuu se mukana. Kosmetiikan ainesosalistoissa sulfaatit voivat esiintyä nimillä natriumlaureettisulfaatti, ammoniumlauryylisulfaatti ja natriumlauryylisulfaatti.

Onneksi kuitenkin monet tuotteista, jotka eivät sisällä sulfaatteja, osaavat kertoa siitä ensimmäisillä silmäyksillä. 

Myös parabeenit ovat hiustuotteiden kieltolistalla, sillä ne kuluttavat hiustasi hankaamalla.

Sulfaattien ja parabeenien lisäksi kosmetiikan muistisääntönä pidetään usein alkoholien välttämistä. Se on toisinaan hyvä tehopuhdistaja iholle tai piristäjä perjantai-iltana, mutta osa alkoholeista voi kuivattaa hiusta poistaen sen väriä ja kiiltoa.

Kaikkia alkoholeja ei tulisi kuitenkaan tuomita suorilta käsin. Niin sanotut rasva-alkoholit, kuten setearyylialkoholi, bentsyyli, stearyylialkoholi ja isopropyyli, ovat turvallisia hiusvärille ja päinvastoin hoitavat hiusta. 

 

Mitä tapahtuu, jos en käytä väriturvallisia tuotteita?

Tuhoa. Hävitystä. Harmautta.

No ei sentään. 

Pelissä oleva panos on aika, jossa värjätyt hiuksesi pysyvät kunnossa ennen uudelleenkäsittelyä sekä tukkasi kunto. Hiusväriä ylläpitävillä tuotteilla voit pidentää huoltoväliä, mikä säästää sekä aikaasi että kukkaroasi. 

Ei kuitenkaan hätää, jos reissussa hotellisi ei tarjoa hellävaraisimpia kampaamotuotteita. Et huomaa hiuksissasi eroa, vaikka käyttäisit satunnaisesti tuotteita, jotka sisältävät edellä mainittuja ainesosia. Kuten hiusten kasvattaminen, tämäkin on pitkän matkan laji. 

 

 

Mitä hyötyjä voin saavuttaa oikeilla tuotteilla?

No, kuten varmaan osasit jo arvata, hiusvärisi kestää ainakin pidempään! 

Sen lisäksi vahvoja kemikaaleja sisältämättömät tuotteet säilyttävät hiustesi kunnon lähempänä niiden luonnollista kuntoa ja tekstuuria.

Hiusten värjääminen ja etenkin vaalentaminen voi tehdä hiuksistasi kuivat ja heiveröiset, joten väriturvallisten, eli muutenkin hellävaraisten, hiustuotteiden käyttäminen on erittäin suositeltavaa. 

Shampoiden ja hoitoaineiden lisäksi nämä kriteerit kannattaa huomioida hiusnaamioissa, silotushoidoissa ja muissa käyttämissäsi hiustuotteissa. Jos teet syvävaikuttavan hoidon, kannattaa se toteuttaa ennen värjäystä tai pari viikkoa sen jälkeen.

 

Tuotteiden valinta värjätyille hiuksille

Jos et jaksa lukea ja tulkita joka ikistä sisällysluettelon ainesosaa, valitse tuote, joka mainostaa olevansa ainakin sulfaatiton. Luonnolliset ainesosat ovat myös varma valinta kaiken tyyppisille hiuksille.

Valitse tuotteet, jotka saavat olosi tuntumaan itsevarmalta upeissa hiuksissa. Owow silotushoito täyttää kaiken edellä mainitun ja tekee hiuksistasi sädehtivät.

 

 

Jäikö väriturvallisten tuotteiden valinnasta tai Owow-tuotteiden yhteensopivuudesta vielä kysyttävää? Siinä tapauksessa, ota yhteyttä ask@owowbeauty.com!