TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Kuinka pelastaa hiuksesi ilmankosteudelta

Joitain asioita ei vain ole tarkoitettu yhteen: kissoja ja koiria, appelsiinimehua ja hammastahnaa, hiuksia ja kosteaa ilmaa.

Olemme kaikki innoissamme päästessämme pikku hiljaa takaisin ihmisten ilmoille kotinutturoiden parista, mutta lämpimiä säitä seuraa kosteus, joka tarkoittaa pörröisiä hiuksia suurimmalle osalle meistä. Olemme aikaisemmin pohtineet sääolojen vaikutusta hiuksillemme, mutta tänään syvennymme ilmankosteuteen ja tapoihin suojautua siltä.

 

Ensinnäkin, mistä pörröisyys ilmestyy?

Kosteus on ilmassa olevaa vesihöyryä, jota emme näe tai tunne, mutta vaikuttaessaan hiuksiin tukkasi muuttuu. Koska luet tätä tekstiä, tiedätkin varmasti mitä seuraavaksi tapahtuu: Alat joko heti tai pikkuhiljaa vaikuttaa Anne Hathawaylta ennen hänen muodonmuutostaan Prinsessapäiväkirjoissa.

Pörröisyys syntyy, koska hiuksillasi ei ole suojaa ilmassa olevaa kosteutta vastaan. Vaurioituneemmat hiukset ovat myös terveempiä alttiimpia kosteudelle ja pyrkivät kihartumaan. Etenkin laineikkaat ja luonnonkiharat hiukset ovat huonoja vastustajia vesihöyrylle ja menettävät suoristimen jäljen nopeasti.

Hyvä uutinen on, että kosteuden aiheuttamaa harmia voi vähentää tietyillä rutiineilla.

 

 

Kosteuta, Kosteuta ja Kosteuta

Ymmärrän mitä saatat ajatella: Jos liika kosteus aiheuttaa nämä ongelmat, miksi ihmeessä lisäisin sitä entisestään?

Kosteutuksen tarkoituksena pörröisyyden estämisessä on antaa kaikki tarvittava kosteus hiuksiin hoitavassa muodossa, jotta ne eivät hamua sitä ilmasta. Hoitavat tuotteet voivat olla jätettäviä hoitoaineita, shea-voita, öljyjä tai muita kuivumista ehkäiseviä hiushoitoja. Myös shampoon käytön vähentäminen edistää hiusten luonnollisten öljyjen säilymistä ja siten hyvinvointia. 

 

Huuhtele hiuksesi kylmällä vedellä

Viileä vesi pitää hiuksesi molekyylit tiukassa nipussa ja estää siten muiden aineiden pääsyä niiden sisään. Jos et halua käydä kokonaisuudessaan kylmässä suihkussa, voit ainakin lopuksi huuhdella hiuksesi kylmällä, jolloin ne voivat torjua ilmankosteutta. Tunnet heti niiden sileämmän pinnan! 

 

Käytä pörröisyyttä vähentäviä tuotteita

Pörröä ja ilmankosteutta vastustavat tuotteet muodostavat ensimmäisen tason vastuksen kosteaa syysilmaa vastaan. Niiden jättämä kalvo toimii kalvona hiuksille, jotta ne eivät laajene ja kiharru heti ulkoilman kohdatessaan. Tuotteita on tarjolla monessa muodossa, kuten seerumeissa ja geeleissä, joten sinulle jää valinnanvapaus ottaa käyttöön niistä itsellesi sopivimmat.

 

Investoi ionisoivaan hiustenkuivaimeen

Jos kostea ilma on arkkivihollisesi ja vaivaa jatkuvasti, voit joutua turvautumaan kovimpiin keinoihin. Vaikka hiusten luonnollinen kuivuminen on parasta tukallesi ja hiuspohjallesi, täytyy hiusten olla täysin kuivat ennen ulos astumista pörröisyyden ehkäisemiseksi.

Ionisoiva hiustenkuivain tuottaa miljoonia negatiivisesti varautuneita ioneita, jotka neutraloivat positiivisesti varautuneita vesimolekyylejä. Ne eivät kuitenkaan avaa hiussuomuja, joten lopputulos on tehokas lääke ja kestävä vastaisku ilmankosteudelle. Kuten aina, hiustenkuivaimen kanssa kannattaa kuitenkin käyttää lämpösuojaa.

 

 

 

Kokeile silotuskäsittelyä

Silotushoitomme on täynnä antioksidantteja, jotka kevyen kemiallisen käsittelyn lisäksi mahdollistavat pitkäkestoisen, sileän ja kiiltävän lopputuloksen. Hiuksesi kuivuvat ilman pörröisyyttä ja selviävät läpi syksyn säilyttäen halutun lookin.

Älä usko meitä, usko asiakkaitamme: Tästä pääset lukemaan arvosteluitamme ympäri maailmaa.

Sano heipat pörröisyydelle ja tilaa Owow Smoothing