TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Iltalehti testasi Owow- käsittelyn

Iltalehden Tyyli.com toimittaja Milja Haaksluoto testasi - testaa sinäkin!  

Iltalehti 23.5.2021 11.26 / Milja Haaksluoto

Alkuperäinen artikkeli TÄSSÄ

O'Wow -silotushoito – kuin keratiinisuoristus, mutta kotona

Keratiinisuoristukset ja Brazilian Blowout -käsittelyt ovat maailmalla supersuosittuja, mutta Suomessa ne eivät ole kovin yleisiä tai tunnettuja. O’wow ei ole varsinainen suoristushoito, vaan lupaa pikemminkin silottaa hiuksia ja tehdä niistä helpommin käsiteltävät. Tuote mainostaa erityisesti sillä, että se on hellävarainen vaihtoehto hiuksille, sillä aine ei sisällä vastaavissa hoidoissa usein käytettyä formaldehydiä.

 

Settiin kuuluu itse hoidon lisäksi shampoo ja hoitoaine. Hinta 59,90 e.

Tuote levitetään kuiviin hiuksiin pienissä osioissa niin, että tukka on kauttaaltaan litimärkä tuotteesta. Suihkepullo tyhjenee kerralla, kun aine suorastaan uppoaa tukkaan. Hiukset kammataan, ja tuote jätetään tukkaan tunnin ajaksi tekemään taikojaan. Herkkänenäisille tiedoksi, että tuote tuoksahtaa jonkin verran.

Hiukset huuhdellaan huolellisesti vedellä, jolloin aineen jäämätkin lähtevät pois. Tämä on tärkeää, sillä hiuksen pintaan jäänyt aine voi myöhemmin suoristettaessa palaa hiukseen kiinni.

Seuraavana vuorossa on föönaus. Kun hiukset ovat kuivat, ne käydään läpi suoristusraudalla pienissä osioissa.

Ohjeessa hiusosiot neuvotaan käymään läpi suoristusraudalla jopa kuusi kertaa. Onneksi tukka tuntuu niin sileältä ja suorastaan kiiltävältä, että se motivoi jatkamaan käsittelyä.

Kaiken kaikkiaan aikaa vierähti pari tuntia, seuraavalla kerralla projekti etenisi varmasti sutjakammin.

Lopputuloksena tukka tuntuu suorastaan silkkiseltä ja huomattavasti sileämmältä kuin pelkän suoristusraudan jälkeen. Hiuksissa on ihana Kardashian-look!

 

 

 

 

Karheat ja pörrööntyneet hiukset ovat tehohoidon tarpeessa. Owow-hoidon jälkeen hiukset ovat selkeästi sileämmät ja kauniin pehmeät.

Oma laine puskee kuitenkin esiin jo seuraavina päivinä, sillä käsittelyhän ei ole suoristus, vaan ylläpito vaatisi suoristusrautaa. Föönaus ja harjaus kuitenkin riittävät palauttamaan sileämmän lookin. Hiukset tuntuvat vielä useamman viikon jälkeen helpommilta hallita ja vähemmän karheilta.

Afrohiuksinen keratiinihoitojen fani arvioi, että teho tuskin riittäisi yhtä suureen eroon ilman alkuperäistä kampaamokäsittelyä, mutta O’Wow ylläpitää lopputulosta ja tekee hiuksista selvästi sileämmät ja helpommat hallita. Kampaamohoidon hinta oli useita satasia, joten noin 60 euron hintainen tuotepakkaus on houkutteleva vaihtoehto odotellessa oman kiharan paluuta.


Keratiinisuoristuksella aikoinaan käsitellyt afrohiukset ennen Owow-hoitoa - hiukset ovat täysin laittamatta ja karheat. Käsittelyn jälkeen hiukset ovat suoremmat ja selvästi sileämmät.