Kuinka salonkihoitojen myrkylliset kemikaalit vahingoittavat terveyttäsi

Keskustelu erilaisista hiusten suoristus- ja  silotushoidoista puhaltaa nyt villinä kauneuden alalla. Hallitsemattomien, vaurioituneiden ja karheiden ​​hiusten kanssa taistelevat etsivät näitä hiushoitoja helpottaakseen arkeaan. Käytettävissäsi olevan loputtoman valinnanpaljouden keskellä voi olla vaikeaa valita sitä itselle oikeaa hoitoa. Ja kun päästään tarkastelemaan käsittelyissä käytettyjä ainesosia, valinta vaikeutuu entisestään. Nykyiset tutkimustukset osoittavat näiden kemiallisesti kuormitettujen hiushoitojen sisältävän mahdollisia terveysriskejä, ja se on saanut ihmiset kiinnittämään enemmän huomiota hiustuotteiden sisältöön. Monet hiusten silotushoidot sisältävät myrkyllisiä kemikaaleja, jotka voivat tunkeutua ihosi läpi ja imeytyä verenkiertoon, mikä voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Tässä kerromme kuinka kemikaalit, joita käytetään yleisissä hiusten tasotushoidoissa kampaamoissa ja salongeissa, voivat olla haitallisia terveydelle.

Mitä tulee välttää valitessa hiusten silotushoitoa?

Joidenkin salonkien ja kampaamoiden hiusten silotushoidoissa käytetyistä tuotteista tiedetään sisältävän myrkyllisiä kemikaaleja, joiden tiedetään olevan ihoa ärsyttäviä, hormonitoimintaa häiritseviä ja  jopa syöpää aiheuttavia. Olitpa asiakas, joka hoitaa hiuksiaan, tai kampaamotyöntekijä, joka joutuu käsittelemään näitä kemikaaleja toistuvasti, sinun on hyvä olla tietoinen siitä, mille altistat itsesi. Jotkut yleisesti käytetyistä hiustenhoitotuotteista sisältävät parabeeneja, polyeteeniglykooleja, synteettisiä hajusteita, formaldehydiä ja formaldehydiä vapauttavia säilöntäaineita. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan formaldehydi on yleisimmin käytetty ja haitallisin ainesosa salonkien käyttämissä silotushoidoissa. Oregonin työterveysvirasto teki laboratoriotestin salongeissa käytetyille hiusten suoristus- ja silotuostuotteille saatuaan erilaisia ​​valituksia sivuvaikutuksista, kuten silmien ärsytys, nenäverenvuodot ja hengitysoireet. Tutkimustulokset osoittivat eräiden tuotteiden sisältävän huomattavan korkean määrän formaldehydiä ja ehdottivat suojatoimenpiteitä salonkien työntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi.

Kuinka formaldehydi vaikuttaa terveyteesi?

Salongeissa tehtävät hiusten suoristus- ja silotuskäsittelyt ovat pääosin kemiallinen prosessi, jossa hiukset kyllästetään formaldehydiliuoksella, minkä jälkeen hiukset kuivataan ja suoristetaan liuoksen vaikutuksen lukitsemiseksi hiuksen sisään. Formaldehydin tiedetään olevan haitallista sen joutuessa silmiin, imeytyessä ihon läpi tai hengitettynä. Formaldehydin lyhytaikaisiin sivuvaikutuksiin kuuluvat nenän, kurkun ja silmien ärsytys, yskä ja aivastelu, päänsärky ja allergiset reaktiot. Tutkimusten mukaan formaldehydille altistuneet ihmiset valittivat päänsäryistä, flunssan kaltaisista oireista, kurkun ja suun haavaumista, huimauksesta, oksentamisesta, väsymyksestä sekä haju- ja makuaistin menettämisestä. Toistuva altistuminen korkeille formaldehydipitoisuuksille voi aiheuttaa vakavia uhkia terveydelle, kuten immuunisairaudet, astma, syntymävauriot ja ihottuma. Puhumattakaan siitä, että formaldehydin on todettu aiheuttavan syöpää.

Millaiset hiusten silotuskäsittelyt ovat sitten turvallisia?

Vaikka monet brändit ovat lopettaneet formaldehydin käytön tuotteissaan, käytössä on silti tuotteita jotka sisältävät kemikaaleja, jotka vapauttavat formaldehydiä kuumennettaessa. Joten vaikka brändi väittää tarjoavansa formaldehydivapaita hiusten silotushoitoja, tarkista aina kaikki kemikaalit, joita hoidoissa käytetään. Tarkkaile sisältävätkö tuotteet metyleeniglykoolia, metyleenioksidia, formaliinia, muurahaisaldehydia, metanolia, oksimetyleenia, oksometaania tai paraformia. Nämä kaikki edellä mainitut ovat verrattavissa formaldehydiin.

Salonkihoitojen ongelmat hiusten silotuskäsittelyissä

Vaikka hiusten suoristus- ja silotushoito ammattilaisen käsittelyssä tuntuu useista kätevältä ja turvalliselta vaihtoehdolta, se saattaakin sisältää suuremman riskin altistua myrkyllisille kemikaaleille. Tämä siksi, että valmistajien ei tarvitse luetella kaikkia ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteiden ainesosia, joten et ehkä tiedä, mitä hiusten käsittelyssä käytettävät tuotteet sisältävät. Terveysviraston mukaan hiusten kemikaaleja sisältäviä hoitoja tarjoavissa salongeissa on oltava asianmukainen tuuletusjärjestelmä, joka vähentää altistumista tuotteista vapautuville myrkyllisille kemikaaleille ja kaasuille. Jos salongistasi puuttuu toimiva ilmanvaihtojärjestelmä, hiustenhoito saattaa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Lisäksi hiuksesi vapauttavat toksiineja vielä pitkään sen jälkeen kun olet poistunut kampaamosta. Suoristusraudan tai hiustenkuivaajan käyttö kemiallisesti käsiteltyihin hiuksiin voi aiheuttaa vielä kotona formaldehydin vapautumista ilmaan.

Kuinka löytää oikea hiusten suoristus- ja silotushoito?

Ei epäilystäkään, etteikö kemialliset hiusten silotushoidot tekisi hiuksistasi ehkä kauniita, mutta kannattaako altistaa itseään mahdollisille terveysriskeille? Ihanteellinen ratkaisu turvallisuutesi takaamiseksi on tietää tarkalleen, mitä ainesosia hiustesi silotushoidossa käytetään, ja etsiä turvallisin vaihtoehto. Formaldehydivapaat hiusten suoristus- ja silotushoidot luonnollisilla aineosilla, kuten O’wow -silotuskäsittely, ovat aina turvallisempia. Tulokset eivät välttämättä ole yhtä kestäviä, kuin salongeissa tehdyt kemialliset hiusten käsittelyt, mutta ne myös toimivat silottaen, suoristaen ja antaen hiuksille säteilevää kiiltoa. Ja mikä tärkeintä, voit olla varma, että olet turvassa lukemattomilta hankalilta terveysongelmilta, joita perinteiset kemikaalirikkaat käsittelyt voivat aiheuttaa.

Oikean hiusten silotushoidon valitseminen ei tarkoita pelkästään lyhytaikaisen ratkaisun tekemistä ja hetken tyydytystä. Valitsemalla otat tietoisen vastuun terveydestäsi ja ympäristöstäsi. Kun on kyse hiusten hoitamisesta, mitä yksinkertaisempaa sitä parempaa. Monet markkinoilla olevat brändit käyttävät nyt tuotteissaan luonnollisia ja puhtaita ainesosia. Me O’wow:lla taistelemme synteettisten kemikaalien käyttöä vastaan ja tarjoamme käyttäjillemme luonnosta saatujen luonnollisten ainesosien edut. Kun käytät O’wow -tuotteita sinun ei tarvitse kuormittaa mieltäsi tai ympäristöäsi mahdollisesti vaarallisilla kemikaaleilla.