TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Kuinka pysäyttää hiustenlähtö ja hoitaa päänahan terveyttä?

Voit tehdä monia asioita hidastaaksesi tai pysäyttääksesi hiustenlähtöä. Mutta mitä tehdä, riippuu hiustenlähdön syistä. Jotkut tilanteet, kuten hiustenlähtö raskauden jälkeen (telogen effluvium), voivat ratketa itsestään jonkin ajan kuluttua. Ja muistathan, että kaikilta lähtee jonkin verran hiuksia päivittäin, mikä on täysin luonnollista.

Jos hiustenlähtö on jatkuu, kannattaa suunnata lääkäriin. Terveydenhuollon ammattilainen voi selvittää, johtuuko hiustenlähtö esimerkiksi kilpirauhasongelmista, päänahan infektiosta, stressistä, androgeenisestä hiustenlähdöstä tai yksinkertaisesti ikääntymisestä. Tähän blogiin olemme koonneet muutaman pikavinkin ja neuvoja, joiden avulla voit estää hiustenlähtöä ja hoitaa paremmin päänahkaasi.

Vinkkejä hiustenlähtöön

Shampoo ja hoitoaine

Ensiksi kannattaa selvittää mitä tyyppiä päänahkasi on ja valita oikea shampoo ja hoitoaine sen mukaisesti. Esimerkiksi kuivalle päänahalle hiusten liikapesu voi johtaa hiustenlähtöön ja rasvoittuvien hiusten pesemättä jättäminen taas voi johtaa samaan. Helposti rasvoittuvat hiukset tulisi pestä vähintään kolmesti viikossa.

Varmista ettei shampoosi ei ole kuormitettu kemikaaleilla, kuten sulfaatilla, parabeenilla ja silikonilla, jotka voivat tehdä lhiuksistasi hauraat ja siten alttiit katkeilulle. O’Wow -silotuskäsittely sisältää sulfaatittoman shampoon ja hoitoaineen, jotka tekevät ihmeitä kutreillesi. O'wow shampoo ja hoitoaine sisältävät aminohappoja, jotka auttavat korjaamaan vaurioituneita hiuksia, estävät hiustenlähtöä ja auttavat pitämään hiuksesi sileinä.

Ravintolisät

Ennen kuin alat käyttämään mitään ravintolisää, pyydä ihotautilääkäriltä neuvoa, mikä sopii sinulle parhaiten. Lisäravinteet antavat sinulle tärkeitä ravintoaineita, joita tarvitsemme hoitaaksemme paremmin myös päänahkaamme. Ne paitsi estävät hiustenlähtöä, lisäävät ne myös hiusten kasvua. Valitse ravintolisä, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.

Ruokavalio ja liikunta

Myös hiuksia täytyy huoltaa oikeilla ravintoaineilla, erityisesti runsaalla raudalla ja proteiinilla. Tasapainoisen ruokavalion lisäksi varmista myös että liikut tarpeeksi. Meditaation ja joogan sanotaan vähentävät tehokkaasti hiustenlähtöä ja edistävän hiusten kasvua!

Öljyn käyttö

Päänahan öljyäminen lisää verenkiertoa ja ravitsee hiusten juuria. Hiero päänahkaa kerran viikossa sinulle sopivalla öljyllä. Peitä pää öljyämisen jälkeen suihkuhatulla ja huuhtele päänahka ja hiukset miedolla shampoolla kahden tunnin kuluttua.

Muotoile hellästi

Vältä tiukkoja lettejä tai poninhäntiä, jotka voivat kiskoa hiuksia juurista asti ja mahdollisesti johtaa jopa hiusten irtoamiseen. Aina kun mahdollista, anna hiusten kuivua pesun jälkeen omia aikojaan. Lämpölaitteet, kuten suoristus- tai kiharrussraudat, voivat myös vahingoittaa hiusten rakennetta jatkuvasti käytettyinä.

Munanaamio

Munissa on runsaasti fosforia, rikkiä, seleeniä, jodia, sinkkiä ja proteiinia, jotka yhdessä auttavat vähentämään hiustenlähtöä ja edistävät hiusten kasvua.

Munamaskin valmistaminen:

 1. Erottele yksi munanvalkuainen kulhoon ja lisää teelusikallinen hunajaa ja oliiviöljyä.
 2. Vatkaa tahnaksi ja levitä naamio hiuksillesi juuresta latvoihin.
 3. Anna vaikuttaa 25 minuuttia ja huuhtele miedolla shampoolla.

Lakritsijuuri

Tämä yrtti estää hiustenlähtöä ja auttaa vaurioituneita hiuksia. Se rentouttaa päänahkaa ja vähentää hilsettä.

 1. Valmista tahna lisäämällä 1 rkl jauhettua lakritsijuurta ja neljäsosa teelusikallinen sahramia kupilliseen maitoa.
 2. Levitä tahna päänahkaasi ja hiustesi pituuksiin ja anna vaikuttaa yön yli.
 3. Seuraavana aamuna huuhtele hiukset.
 4. Käytä lakritsijuuri-naamiota kahdesti viikossa.

Kookosmaito

Kookosmaidon sisältämät proteiinit ja elintärkeät rasvat auttavat hiustesi kasvua ja estävät hiustenlähtöä.

Valmistusohje:

 1. Raasta keskikokoinen kookospähkinä ja hauduta sitä pannulla kymmenen minuuttia.
 2. Siivilöi ja jäähdytä.
 3. Lisää sitten maitoon ruokalusikallinen murskattua mustapippuria ja sarviapilansiemeniä.
 4. Levitä hiuksiisi ja päänahkaasi.
 5. Anna vaikuttaa 25 minuuttia ja huuhtele miedolla shampoolla.

Vinkkejä päänahan hoitoon

Puhdista huolellisesti

Päänahka toimii kuten ihosikin: se hikoilee, erittää talia (öljyä) ja irrottaa kuolleita ihosoluja. Shampoo on tärkein askel pitämään päänahan terveyden ylläpitämiseksi. Suosittelemme pesemistä useammin, jos käytät runsaasti hiustuotteita tai jos olet hikoilet paljon. Älä jätä shampoo-pesujen väliin yli kolmea päivää. Se aiheuttaa todennäköisesti hilseilyä ja kutinaa, ja hilseilevä päänahka taas voi aiheuttaa hiustenlähtöä.

Hoida hilseily 

Jos huomaat päänahkasi kuoriutuvan, ensimmäinen ratkaisu on käyttää hilseshampoota. O’Wow -tuotepaketin mukana saat shampoon ja hoitoaineen, jotka sisältävät terveellisiä ainesosia, jotka estävät hilseilyn. Toisin kuin tavalliset käsikauppatuotteet, sulfaatittomat- ja parabeenittomat tuotteemme ovat kaikki yksilöllisesti suunniteltu toimimaan juuri sinun hiustesi tarpeisiin, mikä tarkoittaa, että et pelkästään ratkaise kaikkia hiustavoitteitasi, vaan hiuksesi saavat yksilöllistä hoitoa, tuotteemme on suunniteltu juuri sinun hiuksiasi varten.

Valitse oikea hiusharja

Luonnonharjas-harja tai joustava, muovipiikkinen on huomattavasti lempeämpi päänahalle. Jos harja tuntuu karkealta tai kivuliaalta päänahassasi, se ei ole hyvä. Niille, jotka tarvitsevat erityistä hoitoa, on vaihtoehtoja, kuten silikoniharja. Silikonihiusharja on suunniteltu yhtä lempeäksi hiuksillesi kuin jos harjaisit hiuksiasi sormillasi, tämä vähentää hiusten ja ihon jännitystä.

Päänahkakin tarvitsee kuorintaa

Aivan kuten kasvosikin, myös päänahkasi hyötyy hyvästä kuorinnasta. Lisää muutama lusikallinen sokeria shampoosesi poistamaan kuolleet ihosolut päänahastasi. Käytä sormenpäitä hieroessasi seosta päänahkaasi. Vältä kuitenkin kynsien käyttöä pestessä, ettet tule tahattomasti rikkoneeksi ihon pintaa.

Suojele päänahkaasi

Viimeinen vinkki: päänahan suojaus. Edellämainittujen niksien lisäksi sinun täytyy suojata päänahkaasi ja se pitää muistaa jatkuvasti. Tämä tarkoittaa edellisten vaiheiden toistamista uudestaan ja uudestaan. Päänahkaa tulee suojella myös UV-säteilyltä, korkeilta lämpötiloilta ja vahvoilta kemikaaleilta.