Kuinka muuttuvat sääolosuhteet vaikuttavat hiuksiisi ja kuinka suojella hiuksiasi niiltä?

Oletko koskaan miettinyt kuinka hiuksesi näyttävät kauniilta yhtenä päivänä, mutta yhtäkkiä "bad hair- dayt" seuraavat toisiaan, vaikka muotoilit hiuksesi tismalleen samalla tavalla? Asiantuntijoiden mukaan säällä on iso rooli siinä kuinka hyvältä (tai huonolta!) hiuksesi näyttävät. Muuttuvat sääolosuhteet vaikuttavat molempiin, tyyliisi ja hiustesi kuntoon. Näin se käytännössä menee...

Tuuli

Sen lisäksi että tuuli sekoittaa virheettömäksi stailatun kampauksesi ja tekee avoimiin hiuksiin solmuja ja sotkuja, tuuli aiheuttaa hiuksiin myös haurautta ja kuivuutta. Samalla tavalla kuin tuuli kuivaa puhtaan pyykin, se myös haihduttaa kosteuden hiuksistasi.

Kuumuus

Liiallinen auringon aiheuttama kuumuus voi olla haitallista hiustesi kokonaisvaltaiselle terveydelle. Samalla tavalla kuin kuivaaminen hiustenkuivaajalla (ilman lämpösuojaa), muotoilu ja hiusten pesu ei-hoitavilla tuotteilla, myös aurinko saattaa kuivattaa hiuksiasi ja hiuksesi menettävät kykynsä pitää kosteuden sisällään. UV-säteet voivat myös vahingoittaa hiustesi molekyylirakennetta jättäen hiuksesi kuiviksi ja katkeileviksi. Aurinko haalistaa myös hiustesi väriä.

Kosteus

Kosteana päivänä kuivat hiukset imevät vesihöyryä ilmasta saaden hiustesi rakenteen rikkoutumaan. Jos hiuksesi ovat ohuet, ylimääräinen kosteus tekee hiuksistasi turhan raskaat ja kadottaa hiuksistasi volyymin ja muodon. Paksujen hiusten hiussäikeet taas venyvät kosteudessa ja tuloksena on usein kontrolloimaton pörheys.

Kuinka voit suojella hiuksiasi muuttuvilta sääolosuhteilta?

Okei, nyt kun olemme todenneet, että kuumuus, kylmyys, kuivuus ja tuuli ovat hiustesi vihollisia, on aika tarkastella muutamaa yksinkertaista ja supertehokasta keinoa suojella hiuksiasi ja pitää ne upeina säästä huolimatta.

Kosteuta

Yksi parhaista konsteista suojata hiuksiasi talviaikaan on antaa hiuksillesi ekstratujaus kosteutusta. Jos hiuksesi katkeilevat helposti tai huomaat niiden haaroittuvan latvoista talviaikaan, nyt on korkea aika vaihtaa kosteuttavaan shampooseen ja erinomaiseen hiuksiin jätettävään hoitoaineeseen. O’Wow kit sisältää kosteuttavan shampoon, joka ei pelkästään ravitsee hiuksiasi, vaan suojelee myös päänahkasi tuottamia luontaisia öljyjä pitäen hiuksesi terveinä ja sileinä. Hiuksiin jätettävä hoitoaine ravitsee ja vaikuttaa vielä pitkään suihkun jälkeenkin.

Aloita kesä hiustenleikkuulla

Pääset eroon kuivista latvoista ja piristät stailiasi. Saatat tarvita myös leikkausta kesän jälkeen, koska kesällä hiukset kasvavat nopeammin kuin talvella.

Suojaa hiuksiasi kuumuudelta

Talvella ei tarvitse stressata kuumuuden aiheuttamia vaurioita hiuksissasi? Väärin! Jos hiuksesi ovat suojaamattomina auringossa, jos käytät hiustenkuivaajaa, suoristusrautaa tai kiharrinta, sinun täytyy suojata hiuksesi. Talviaikaan tätä tulee ajateltua ehkä vähemmän, mutta hiuksesi ovat yhä alttiina useille vaurioittaville osatekijöille.

Mitä siis voit tehdä suojataksesi hiuksesi kuumuudelta? Aloita käyttämällä kuumuudelta suojaavaa tuotetta joka kerran, kun kuivaat, suoristat ja kiharrat hiuksiasi. Anna välillä hiuksillesi ansaittu tauko myös näiltä toimilta. Toki mikään ei näytä skarpimmalta kuin ammattimaisesti muotoillut hiukset, mutta kotipäivinä söpö ponnari tai letti ajaa asiansa.

Käytä väriä suojaavaa shampoota / hoitoainetta

Jos huomaat värin haalistuvan helposti hiuksistasi, vaihda väriä suojaavaan / palauttavaan shampooseen ja hoitoaineeseen. Nämä tuotteet toimivat niin, että joka kerta kun peset hiuksesi, lisäät niihin samalla pienen määrän väriaineita, jotka säilyttävät hiusvärisi energisenä ja säteilevänä.

O’Wow kit sisältää shampoon, hoitoaineen ja siloittavan suihkeen, jotka auttavat hiuksiasi säilyttämään värinsä syvänä ja voimakkaana, tuoden hiuksiisi eloisuutta. Jos olet huolissasi haitallisista kemikaaleista, tämä shampoo on parabeenitonta.

Ennen uimahalliin tai meriveteen menoa suojaa hiuksesi hiuksiin jätettävällä hoitoaineella, silloin hiuksesi eivät ime itseensä uimahallin kemikaaleja tai suolavettä. Uinnin jälkeen on aina hyvä pestä hiukset. Jos suihkua ei ole lähettyvillä, pidä suihkepulloa mukana, jossa on raikasta vettä, voit huuhdella hiuksistasi suolan ta kemikaalit myös näin.

Peitä hiukset, huivit ja hatut käyttöön!

Kesällä ja talvella päähineet suojaavat hiuksiasi ja päänahkaasi. Varsinkin jos menet ulos märillä hiuksilla, hiukset altistuvat kylmyyden aiheuttamalle katkeilulle helposti. Lämpiminä kuukausina on tärkeää suojata myös päänahkaa haitalliselta UV-säteilyltä, ja kuten jo tiedämme, aurinko kuivattaa myös hiuksiasi ja haalistaa värin helposti.

Vähennä aikaa jonka käytät hiusten kuivaukseen

Mehän tiedämme, että sanotaan ettei hiuksia tulisi kuivata kuivaajalla viileillä keleillä, mutta tiedämme myös, ettei se ole aina vaihtoehto. Kuivaamiseen käytettävää aikaa voi kuitenkin vähentää ja tässä auttaa O’Wow -silotuskäsittely. Se sisältää ainesosia, jotka auttavat hiuksia säilyttämään luonnollisen kiiltonsa, hoitavat kuivia latvoja ja siloittavat hiuksesi helposti käsiteltäviksi ja upeiksi.