TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Hetki hopeashampoosta

Olet luultavasti kuullut violetista shampoosta, tai ainakin nähnyt sellaisen kaupan hyllyllä. Jos et ole kokeillut, et välttämättä kuitenkaan tunne vielä sen toimintatapaa.

Siksi kirjoitimme tämän blogin pieneksi oppaaksi, jolla voit arvioida sen tarpeellisuutta oman hyllysi täytteeksi ja rutiineihisi.

  

Mitä liila shampoo oikein on?

Liilan värinen eli hopeashampoo on yksi monista hiustuotteista, joka sisältää violettia pigmenttiä. Nämä tuotteet suunniteltiin alunperin tukkaansa vaalentaville, joiden väri lakaistuu muutaman viikon kuluttua värjäyksestä.

Väripaletissa violetti sijaitsee suoraan keltaista vastapäätä. Tieteen ja taiteen sekoituksena hopeatuotteet siis neutraloivat keltaisen ja oranssin sävyjä palauttaen hiusvärin tarkoituksenmukaisempaan sävyyn.

Shampoo on valikoitunut hopeatuotteista tyypillisimmäksi lähinnä sen helppokäyttöisyyden, levittämistavan ja toistuvan käytön takia. Hopeatuotteita käyttäessä on kuitenkin hyvä muistaa, että ne ovat lähtökohtaisesti sävytteitä.

 

Voiko vain blondit käyttää hopeashampoota?

Ei välttämättä. Vaikka hopeashampoota pidetään ehdottomana tuotteena platinablondeille, voivat myös muut hyödyntää sitä. Violetti sävyttää siis myös tummempia hiuksia taittaen niitä pois lämpimistä sävyistä.

Myös monet joiden hiusten sävy on luonnostaan vaalea käyttävät hopeashampoota etenkin kesäaikaan. Aurinko ja uima-altaiden kloori vaalentavat hiusta ja voivat muuttaa sitä kellertävämpään sävyyn. 

Tasavärisiin ja luonnostaan brunetteihin hiuksiin hopeatuotteet kuitenkaan harvoin tehoavat. Sen takia niistä voi olla kuitenkin helppo apu, jos harkitset sekaan vaaleita raitoja tai ombre-väriä.

Tahattomasti tai hankitusti valkoisille, harmaille ja punaisille hiuksille nämä tuotteet ovat todella tehokkaita pitämään värin kirkkaana. Tehokkuuden takia vaikutusaikaa kannattaa kuitenkin säännellä halutun lopputuloksen mukaan.

 

 

 

Mitä hiusvärin "kellastuminen" varsinaisesti tarkoittaa?

Ilmiön kuvaamiseksi käytetään erilaisia sanoja, joista osa kuuluu enemmän kansakieleen ja toiset kampaamoslangiin. Joskus saatat asiakkaana tyytyä vain nyökyttelemään kampaajasi voivotteluihin.

Tunkkainen, samea ja mattainen tarkoittavat tässä kontekstissa kaikki samaa. Niillä meinataan lämpimän sävyistä pigmenttiä, joka tekee vaaleista hiuksista keltaisen oloiset ja "strawberry blondeista" mahdollisesti punertavan sävyiset.

Joka tapauksessa, se ei ole väri jolla lähdit kampaamosta värjäyksen jälkeen.

UV-säteily, kloori, veden mineraalipitoisuus, heikkotasoinen vaalennus ja laaduttomat hiusvärit edistävät ilmiötä entisestään.

 

Mikä on hopeasävytteelle sopiva vaikutusaika? 

Tähän ei ole antaa yksiselitteistä vastausta: Vaikutusaika riippuu täysin hiussävysi lähtötilasta ja käyttämäsi tuotteen pigmenttisyydestä. Kuten kaikkien tuotteiden kanssa, lue siis käyttöohje huolella ennen kokeilua.

Liian pitkä vaikutusaika voi johtaa hiuksen sävyttymiseen liilan puolelle. Tämä on tyypillistä kuitenkin lähinnä platinablondeille ja kuiville hiuksille. Jos vahinko sattuu niin ei hätää, sävy ei ole pysyvä vaan saat huuhdeltua sitä pesemällä tukan muutaman kerran normaalilla shampoolla.

 

 

 

Korvaanko normaalin shampooni kokonaan violetilla versiolla?

Ei. Tässä kohdassa överit on mahdollista, kuten aiemmin mainittiin. Hopeashampoo ei myöskään ole välttämättä niin hellävarainen, että se sopisi päivittäiseen käyttöön. Sopiva käyttömäärä voisi siis olla kerran viikossa.

Pestäksesi hiuksen kunnolla ja hoitaaksesi sitä, tulisi suurin osa pesuista siis hoitaa normaalilla kosteuttavalla shampoolla ja hoitoaineella.

Muiden hopeatuotteiden tapaan hopeashampoota voi käyttää myös ennen normaalia hiustenpesua. Hyvä niksi voi myös olla sekoittaa violettia tuotetta normaaliin pesutuotteeseen, etenkin jos liika sävyttyminen jännittää.

 

Kuinka usein hopeashampoota pitäisi siis käyttää?

Kuten sanottu, kerran viikossa. Tämä on kuitenkin vain keskiarvo, joten voit lisätä ja harventaa määrää tavoitteesi mukaan. Mikäli hiussävy edellyttää nopeaa korjausta, voit tietenkin pitää aluksi tiiviimmän kuurin violettien tuotteiden kanssa.

Jos käytät hopeatuotteita lähinnä tummien hiusten vaaleisiin raitoihin, tarvitset hopeahoitoa tuskin useammin kuin kerran kuukaudessa. Kuten kampaajat sanovat, platinablondit taas vaativat enemmän huomiota jopa useamman kerran viikossa.

Värin ylläpitämisessä on tärkeää myös laadukkaat tuotteet, jotka eivät sisällä parabeeneja tai sulfaatteja. Etenkin sulfaatit poistavat väriä sekä sävytteitä, eli toimivat hopeatuotteita vastaan.