TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Taltuta vauvahiuksesi

Ne ohimoilta karkaavat ohuet suortuvat... Ilmojen viiletessä ja sateiden alkaessa vauvahiusten kesyttäminen hankaloituu entisestään. Pipoakaan ei viitsisi pitää koko pitkää syksyä ja talvea niiden piilottamiseksi.

Ennen kuin otat sakset esiin ja leikkaat haituvat tyvestään, käydään läpi muutama vinkki, joilla saatat päästä uuteen alkuun.

 

Mistä haituvat oikein edes tulevat?

Vauvahiusten syntyyn on monia syitä, joista niitä vain korostava tuuli ja tuiverrus ovat vähäisimpiä. Altistavia tekijöitä on:

  • Hiustuotteiden kerääntyminen hiuspohjaan
  • Vauriot liiallisista kemiallisista käsittelyistä
  • Kuivat hiukset ja kaksihaaraiset latvat
  • Staattisuus (jos esim. hankaat tukkaasi ilmapallolla paljonkin) 
  • Ilmankosteus, joka tuo vaan huonoimmat puolemme esiin
  • Raskaus ja imettäminen voi myös lisätä vauvahiuksien ilmenemistä

Oli haituvien taustasyysi mikä vaan, yritetään saada ne rauhoittumaan näillä vinkeillä:

 

Vaihda myös shampoo ja hoitoaine

Koska hiusten kuivuus edistää niiden katkeilua, on todella tärkeää pitää huoli hiusten kosteutuksesta myös heti niiden pesemisen jälkeen. Silottavat ja kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet myös ehkäisevät pörröisyyttä, joka korostaa lyhyitä suortuvia.

 

Kiinnitä huomiota hiustesi kuivaamiseen

Emmekä tarkoita nyt vain föönaamista. Suihkusta tullessasi nappaat varmaan ensimmäisenä käteesi sen paksun ja pörröisen pyyhkeen, johon sitten hankaat hiuksistasi enimmät vedet. Hiukset ovat kuitenkin märkänä heikoimmillaan, joten liian agressiivinen kuivaaminen voi todella altistaa niiden venymiselle ja katkeamiselle. 

Jos haluat jatkaa lempipyyhkeesi käyttöä, voi hankaamisen sijaan hiuksia kuivata puristelemalla. Jos olet kuitenkin avoimin mielin etsimässä uutta vaihtoehtoa, on mikrokuituliina tai pehmeä ja puuvillainen t-paita hyvä vaihtoehto.

 

Vaihda hiusharja harvaan kampaan

Myös hiusten märkänä harjaaminen altistaa vaurioille. Kun tukkasi on vielä kostea, kokeile selvittää se mielummin harvahampaisella kammalla kuin hiusharjalla. Kamman kanssa selvittäminen aloitetaan hiusten latvoista ja edetään sitä mukaan kohti tyveä.

Kuivien hiusten harjaaminen perinteisemmällä harjalla voi olla hyväksi myös, koska se levittää luontaisia öljyjä päänahasta hiuksiinkin. Staattisen sähkön välttämiseksi voit halutessasi kokeilla ionisoivaa hiusharjaa, joka estää pörröisyyttä purkamalla hiusten sähkövarauksia.

 

Käytä aina lämpösuojaa

Tiedämme hyvin, että suoristusraudasta tai kihartimesta luopumista ei kannata edes ehdottaa. Siksi on erityisen tärkeää muistaa käyttää tukkaan lämpösuojaa aina muotoilun yhteydessä. Bonuspisteitä saa hiusöljyn käytöstä kuumennuksen jälkeen, millä voi korvata juuri kuivatettua kosteutta.

 

 

 

Viimeistelytikku

Vaikka olisit kokeillut jo kaikkea, se ei tarkoita epäonnistumista. Jotkut hiukset eivät vain taltutu pitkän tähtäimen ratkaisuilla. Siksi kehitimmekin oman Flyaway tikkumme. Vauvahiukset tai paksummatkaan kulmakarvat eivät pärjää tälle miksille biotiinia, jojobaa, kameliaa ja vitamiini E:tä kätevässä sudissa.

Viimeistelytikulla tukkasi pysyy ojossa koko päivän, mutta ei jää lähmäisen tuntuiseksi, kuten hiuslakalla kyllästäessä. Siitä saat parhaan aseesi vauvahiusten kesyttämiseen, mutta myös päivittäiseen hoitamiseen.