TAMMIALE! KAIKKI -40% TAMMIALE! KAIKKI -40%

Edistääkö päänahan hieronta hiusten kasvua?

 

Kampaamokäynnin hienoimpia hetkiä on hiustenpesun yhteydessä tehtävä hiuspohjan hieronta, jonka toivoisit jatkuvan ikuisesti.

2016 ja 2019 julkaistujen tutkimusten mukaan säännöllinen hiuspohjan hieronta todella johtaa paksumpiin hiuksiin ja vähentyneeseen hiustenlähtöön.

Terveet hiukset alkavat juuresta ja toisin kuin latvojen leikkaaminen, hiuspohjan hieronta kohdentuu juuri hiuksen kasvukeskukseen: karvatuppeen. Tutkimukset osoittavat, että hiuksen paksuuden lisääntyminen johtuukin karvatupen solujen venymisestä hieronnan seurauksena. Kasvaneet solut tuottavat paksumpia yksittäisiä hiuksia, jolloin koko tukka saa enemmän volyymia.

Surulliset uutiset kuitenkin ovat, että tutkimukset viittaavat, etteivät hiukset kasva kuitenkaan nopeammin edes säännöllisen hieronnan seurauksena. Tavan voi kuitenkin yhdistää muihin tapoihin, jolloin voit ajan kuluessa saavuttaa kestävämpää hiusten kasvua, vahvemmat suortuvat ja terveemmän päänahan.

 

Miksi päänahan hierontaan tarvitsee työkalun?

Jos päänahan hieronta on avainsana, enkö siis voisi tehdä sitä itse tai lahjoa kaveriani siihen...? Miksi ostaisin taas uuden hiustuotteen vain sormien ja kynsien käytön sijaan?

Trikologian, eli päänahkaan keskittyvän lääketieteen, asiantuntija Shab Reslan kertoo, että kunhan hierontaharjaa käyttää hellästi, on se parempi vaihtoehto kuin sormenpäät. Sen avulla on myös helpompi ylettää ja osua koko alueelle.

Hiuspohjan hierojat ovat sormenpäitä tehokkaampia poistamaan kertynyttä likaa, öljyä ja esimerkiksi kuivashampoon jäämiä

Hieronta parantaa myös verenkiertoa. Shampoon tai muun hoitotuotteen kanssa käytettäessä voit varmistaa aineen tasaisen levityksen kaikkialle. 

Tärkeä plussa on myös se, että hierominen vain tuntuu ihanalta. Päänahassa on paljon hermopäätteitä, joiden stimuloiminen tuntuu joskus jopa lievittävän päänsärkyä. Miksi et siis panostaisi vielä vähän omaan hyvinvointiisi hiusrutiinien yhteydessä...?

 

Miten käytät hiuspohjan hierojaa?

Voit käyttää sitä monin tavoin, mutta tärkeintä on olla hellä.

Jos hiuspohjasi on kuiva ja kutiseva, saattaa raapiminen ja painaminen olla todella houkuttelevaa. Se kuitenkin vain lisää riskiä sekä ärsytyksen lisäämiseen että hiusten repimiseen. Paina siis vain vähän, niin että harjakset myös liukuvat hiusten lomassa sujuvasti.

 

 

"Scalp Massagerit" eli hiuspohjan hierontaan tarkoitetut muoviset harjat ovat täyttäneet tavaratalojen hyllyt ja väittävät vähentävänsä hilseilyä sekä edistävän hiusten kasvua. Mutta toimivatko ne todella ja olisiko jo aika hankkia sellainen?

 

Hierojan käyttäminen kuiviin hiuksiin

Jos haluat käyttää hierontaharjaa lähinnä kivan tunteen ja hiuspohjan hyvinvoinnin vuoksi, voit käyttää sitä myös kuiviin hiuksiin. Tähtää kolmen minuutin hierontaan, jota ennen hiukset kannattaa varmasti harjata.

 

Hierontaharjan käyttäminen suihkussa

Jos säilytät harjaa suihkussa hiustenpesua varten, on sitä paras käyttää shampoon huuhtelemisen yhteydessä. Se auttaa syväpuhdistamaan hiuspohjasi ja ohjaamaan kaiken pois pestyn lian varmasti viemäristä alas. Pehmeät pyöreät liikkeet ovat paras tapa parin minuutin hierontaan shampoon kanssa.

 

Tuotteiden levittäminen harjaksien avulla

Jos haluat todella päästä seuraavalle tasolle hiustenhoitosi kanssa, voit käyttää hierontaharjaasi hoitavien tuotteiden levittämiseen. Seuraa aina ensisijaisesti tuotteen omia ohjeita, mutta tasaisen levityksen jälkeen voit vielä varmistaa jokaisen suortuvan tavoittamisen hieronnalla. Tämä pätee esimerkiksi öljyihin, silotushoitoon ja sävyttäviin tuotteisiin.

Vaikka hiuspohjan hieronta, kuten mikään muukaan, ei heti muuta tukkaasi tähkäpään veroiseksi, on terveemmän hiuspohjan helpompi tuottaa hiusta. Tämä rutiini ei vie paljoa aikaa ja sen toteuttaminen on onneksi myös ihanan rentouttavaa.

 

Tsekkaa blogimme ja tilaa uutiskirjeemme saadaksesi lisää kauneusvinkkejä!